MHD v Prešove je obmedzená pre prázdniny aj opravy ciest

03.07.2013 Prešov

Prešov 2. júla (TASR)- Mestská hromadná doprava (MHD) v Prešove zmenila v týchto dňoch cestovný poriadok. Urobila tak nielen pre letné prázdniny, ale aj pre opravy ciest na viacerých miestach v meste.
"Na území mesta prebiehajú niektoré stavebné práce, napríklad výstavba III. etapy Nábrežnej komunikácie, rekonštrukcia časti Košickej ulice a obnova asfaltového krytu na Ul. arm. gen. Svobodu. Práve z dôvodu rekonštrukcie tejto ulice budú od začiatku júla trolejbusové spoje linky č. 38 premávať v pracovných dňoch len v úseku Sídlisko III - Železničná stanica a späť v intervale 30 minút. Toto obmedzenie by malo trvať približne šesť týždňov," spresnila hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová.
Podľa nej sa budú obmedzenia týkať aj niektorých liniek obsluhujúcich sídlisko Šváby a Košickú ulicu, a to v súvislosti s výstavbou okružnej križovatky na uliciach Košická – Švábska – Petrovianska (pri ZVL).
"Výstavba si vyžiada uzáveru Švábskej ulice v jej napojení na križovatku pri ZVL. Švábska ulica sa v tomto mieste stane slepou ulicou. Uzávera je naplánovaná od 10. júla na približne tri mesiace," povedala Kmetóny Gazdová.
Viaceré linky budú mať upravené trasy. Linky č. 10 a 19 nebudú zachádzať na Sídlisko Šváby a linka č. 39 má upravenú trasu a nebude obsluhovať zastávky Nový Solivar, Košická, Hypermarket Tesco.
Tiež sa podľa hovorkyne počas letných prázdnin rušia školské spoje č. 16 a 48. Letný režim sa dotkne aj linky č. 34, ktorá bude premávať po obchádzke cez ulice Jesenná, Jelšová, Petrovianska a neobslúži zastávku Chalupkova a linka N1 nebude obsluhovať zastávky Nový Solivar, Košická, Chalupkova.
 

Vyberte región

mark